Home / PSYCH-K® Oefeningen / Wat is mijn levensdoel?

Wat is mijn levensdoel?

19 september 2021

Het doel van deze oefening is inzicht te krijgen in je levensdoel(en). Waarom ben jij hier op aarde? We gebruiken hiervoor een geleide visuele meditatie ontleend aan het BARDO proces.

“BARDO’ is een begrip afkomstig uit het Tibetaans Dodenboek. In het Tibetaanse geloofssysteem gaat iemand tussen twee incarnaties in naar een ruimte, genaamd “BARDO.” Hier word je als het ware geheeld van de vorige, en voorbereid op de volgende incarnatie.

Het doel van deze oefening en dit proces is een idee te krijgen van jouw doel in dit leven. In de spirituele tradities gelooft men dat we niet zomaar op aarde zijn, niet zomaar willekeurig dit leven leven, maar dat we als het ware op een enorme universiteit zitten, die we “het leven” noemen. De functie van leven is leren. Er zijn lessen die slechts geleerd kunnen worden door het proces te ervaren dat we “leven” noemen. Ons doel gedurende dit proces is om uit te vinden welke lessen we dit keer te leren hebben. Waarbij we vooral ook onthouden dat we het liefst spelenderwijs leren. Genieten van het leven en leren!

Mensen die niet makkelijk visualiseren, stellen het zich voor, voelen het of horen het. Laat je ontspannen meedrijven op het proces en neem waar wat het je brengt.

Hoe ziet het proces eruit? Je legt een tijdlijn neer van verleden, heden en toekomst. Je zweeft boven de tijdlijn naar het einde van je leven de toekomst in. Daar aangekomen kijk je omhoog naar een stralende witte wolk. Je gaat de wolk binnen en daar zijn wezens die jou kunnen vertellen over jouw doel in dit leven. Je hebt drie minuten voor een gesprek. Dan kom je weer terug op de tijdlijn en ga je terug naar het NU. Laat je ontspannen meevoeren op de stroom van het proces en wees nieuwsgierig en open waar het je brengt.

Zorg dat je lekker ontspannen kunt zitten op een plek waar je niet wordt gestoord.

Schrijf je ervaringen op en deel ze onderaan deze blogpost ter inspiratie van andere Facilitatoren.

Inspiratie

Ik voelde vrede, vreugde, liefde.
Wat ik heb te leren in dit leven is volkomen oordeelloos te zijn, geen schuld te ervaren. Liefde te voelen voor alles en iedereen, oneindig veel liefde te geven en één te zijn met alles en iedereen. In vrede te zijn. Verlost te zijn van alle illusies die je hier ervaart.

Doelovertuigingen:

Ik luister naar mijn hartsgevoel.
Ik doe dingen vanuit mijn gevoel. Niet veilig of gepast.
Ik handel vanuit mijn gevoel.

Actiestap: bewust minder redeneren en denken.

Heb een gesprek gehad met mijn partner en met meer gevoel gevoerd en dat liep behoorlijk beter dan anders.

—————————————————————————————

Ik ging niet naar de toekomst, ik bleef in het nu zweven. Besloot om vandaar naar boven te gaan en de wezens in de witte wolk te ontmoeten.

De boodschap die ik ontving was dat ik meer mijn rechterhersenhelft kwaliteiten mocht gaan gebruiken. En dat dat verrijkend is om te doen (i.p.v. de angst voor cuckoo land).

Doelovertuiging: Ik zet mijn rechterhersenhelft kwaliteiten optimaal in.

Actiestap: Tijdens de komende bijeenkomst de structuur vanzelf laten ontstaan.

Deel deze blogpost

Plaats een reactie

Go to Top