Home / PSYCH-K® Blog / Welke boodschappen heeft het universum voor jou?

Welke boodschappen heeft het universum voor jou?

15 november 2019

Sterren en kleuren van Noorderlicht

Het onderstaande protocol voor boodschappen vragen ontwierp ik als een fantastische ingang voor persoonlijke ontwikkeling. In de beschrijving geef ik een uitgewerkt voorbeeld van mezelf. Ik ben benieuwd of je hier iets aan hebt en wat er bij jou uitkomt.

Wat doe je?

Je vraagt een paar boodschappen achter elkaar. Je kan je hierbij focussen op een bepaalde situatie of doel dat je wilt bereiken. Ik heb dat hier niet gedaan. De boodschappen horen bij elkaar als een verhaaltje. Vervolgens mediteer je op wat deze boodschap jou te vertellen heeft en vervolgens balansen van alle overtuigingen die zwak testen en die je wel graag wilt hebben.

Protocol

Spiertest: Er zijn nu belangrijke boodschappen voor mij
Spiertest: Er zijn meer dan vijf boodschappen voor mij (en verder naar boven of beneden tot je bij het juiste getal komt)
Spiertest: De belangrijkste boodschap is nummer 1

Wat kwam er bij mij uit?

De test of er belangrijke boodschappen voor mij waren was positief. Er waren vijf boodschappen voor mij. De volgorde van belangrijkheid was van nummer 1 naar 5.

Ik heb eerst alle boodschappen gevraagd, zonder ernaar te kijken. In mijn geval kon dat omdat drie boodschappen kwamen uit de 7 categorieën voor verandering uit de Basis Workshop en twee uit het boekje Refreshing Beliefs. Mijn boodschappen waren:

 1. Ik ben trouw aan mijn persoonlijke visie.
 2. Ik ben geïnteresseerd en vol medeleven als anderen me bekritiseren.
 3. Ik geniet ervan vrij van deze [ ] gewoonte te zijn.
 4. Ik eis mijn aanspraak op Goddelijke Liefde en overvloed op.
 5. Er is altijd genoeg geld voor mij om te doen wat ik wil doen.

Overtuigingen om te balansen

Vervolgens heb ik gemediteerd op het verhaaltje van deze vijf zinnen en heb ik vrij mijn gedachten en gevoelens laten stromen. De bovenstaande overtuigingen waren al sterk bij mij, dus deze zinnen waren aanwijzingen naar iets anders, waarbij nummer 1 het belangrijkst was: Ik ben trouw aan mijn persoonlijke visie. Wanneer ben ik dat niet? En waarom ben ik dat dan niet? Hieronder het resultaat:

 1. Ik mag mijn nek uitsteken
 2. Ik durf mijn nek uit te steken
 3. Ik voel me veilig, ook als ik bekritiseerd wordt
 4. Ik geniet ervan vrij van [gewoonte] te zijn: [vul in: luiheid, snoeplust, escapisme]
 5. Door mijn handelen verwezenlijk ik God’s plannen voor mij.
 6. Ik word rijkelijk beloond voor mijn werk: in voldoening met mijn leven en het geld dat ik daarmee verdien.

Conclusie

Wat mij betreft een prachtig resultaat van een uurtje balansen in volledige samenwerking van mijn bovenbewuste, bewuste en onderbewuste. Mijn bewuste besluit om te gaan balansen, mijn bovenbewuste draagt de boodschappen aan en mijn onderbewuste kan aangeven waar het knelt tijdens de meditatie en vrije associatie.

Deel deze blogpost

Go to Top