Op deze pagina delen mensen hun PSYCH-K® ervaringen met de verschillende workshops of na coachingssessies. PSYCH-K® maakt het mogelijk om blijvende verandering te bewerkstelligen en stress op te lossen tot op celniveau. Lees de prachtige ervaringen over wat PSYCH-K® al heeft betekend in het veranderingsproces en leven van deze mensen.

Kolibri stopt sterren in de ervaringenbox

Ervaring van een deelnemer op Cyprus

I had the pleasure of attending Paula’s PSYCH-K® Basic workshop last year in Cyprus, and it was an absolute game-changer for me. Paula is an incredible instructor who is not only knowledgeable and experienced but also deeply caring and supportive. Her passion for PSYCH-K® shines through in every aspect of the workshop, from her clear explanations to her patient demonstrations and hands-on guidance.
Through the workshop, I was able to identify and release limiting beliefs that had been holding me back for years. With Paula’s expert guidance and support, I was able to apply the PSYCH-K® techniques in a safe and nurturing environment, surrounded by like-minded individuals who were all on their own personal growth journey.

Paula’s energy and enthusiasm are infectious, and she created a warm and welcoming atmosphere that made me feel comfortable and supported throughout the entire workshop. I left feeling empowered and equipped with practical tools to continue transforming my life.

I cannot recommend Paula’s PSYCH-K® Basic workshop highly enough. If you are looking to improve your mindset, release limiting beliefs, and achieve greater success and fulfilment in life, then this workshop is a must-attend. Thank you, Paula, for creating such a transformative experience and for being such an amazing teacher and guide!

KA

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Frans bomenparcours

We gingen met de hele familie in zuid Frankrijk een bomen parcours doen. De makkelijkste route vond ik al enorm eng en ik verstijfde regelmatig. Ik had veel begeleiding nodig om de juiste stappen te maken en ik voelde complete spanning in mijn lijf. Ondanks het geweldige veiligheidssysteem dat ze hadden. Maar ik kwam er doorheen.

Daarna wilde ik toch ook echt de route doen met veel abseilen, dat is immers het leukste. Maar hiervoor moest ik eerst wel 6 meter omhoog klimmen op een net ladder. Ik stond bijna te huilen van angst toen de anderen naar boven klommen. Mijn dochter zou als enige na mij gaan.

Ik durfde echt niet, boven gekomen zou ik immers van het net op een klein plateautje moeten klimmen, mezelf zekeren en van het plateautje springen. Een gevoel van doodsangst kwam in me op en ik verstijfde al bij de gedachte… Dat gevoel had ik vaker gehad en was niet leuk. Die keren was ik dan ook onverrichter zake teruggegaan, wat vaak ook een heel drama is. Hoogtevrees… 😢

Paul daagde mij uit om een stress release te doen… Ik twijfelde heel even of ik dat wilde maar vooruit, hoe mooi zou het zijn als dat gevoel van doodsangst zou verdwijnen. 😃

Okay, zo gezegd, zo gedaan. Ik doe een stress release op een bankje in het parcours. Het proces ging best snel. Ik ronde af en ik vierde het succes. Ik stond op van mijn bankje. Mijn dochter vraagt: “ga je het nu doen?”

Ik voel een leegte in mijn lichaam waar de angst heeft gezeten, ik zeg vol overtuiging ‘ja’, loop naar het net en klim zonder aarzelen naar boven. Ik stap over op het plateau, ga zitten in het harnas wat ik draag, grijp met mijn handen de handgreep die daarvoor bedoeld is. De mannen roepen vanaf een ander plateau: ‘Jey, daar ga je!’ en zonder enige vrees zet ik me af en laat me, geheel bevrijd, naar de overzijde roetsjen. ‘Wow, dat is cool!’ Ik durf zelfs een hand los te laten en gilde het uit van de pret! 🥳🥳🥳

Ik kan het nog steeds niet geloven. 🙃

Zo zijn er al heel wat overtuigingen die mijn leven hebben veranderd succesvol omgezet. Na ‘overvloed’ verzevenvoudigde ons inkomen. Na belemmering over geld uitgeven om te zetten, word ik nu gelukkig van genieten en vieren.

Petra Donkers

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Een mooie toekomst tegemoet

Onze oudste zoon was vanaf kleins af aan nieuwsgierig en leergierig. In groep 3 bleek al snel dat hij met lezen niet goed kon meekomen, naar later bleek door oogmotorische problemen en dyslexie. Zijn juf was een echte leesfanaat. Als je er niet goed in was dan telde je niet mee.

In de jaren erop zat het hem op school niet mee. Zo werd hij door 0,1 tekort een bespreekgeval. Van zijn mentor kreeg hij vervolgens te horen dat 10 docenten hem hadden weggestemd, dus ook door de docenten van de vakken waarvoor hij een 7 stond.

Afgelopen periode heb ik de cursus van PSYCH-K gevolgd. Toen mijn oudste zoon over mijn ervaringen hoorde, gaf hij spontaan aan dat hij wel iets wilde doen over school. Hij vertelde dat hij op school nooit op waarde wordt geschat. Naar aanleiding daarvan hebben we de overtuiging ‘op school ben ik een gewaardeerde leerling’ getest en vervolgens door een balans sterk gezet.

Een paar dagen later kwam hij thuis en vertelde dat hij met de afdelingsleider een positief gesprek had gehad over een project. Vervolgens kreeg hij hulp van de RT-er om zijn auditieve ondersteuning beter te regelen. In de toetsweek die volgde werd hij in een hete gymzaal overvallen door een blackout waar hij enorm van baalde. Ik informeerde zijn mentrix kort hierover. Tot onze grote verbazing kregen we bericht van school dat zijn toets ongeldig werd verklaard en dat hij deze mocht herkansen. Dat was natuurlijk fantastisch. Mijn zoon ervaart nu dat de school hem ondersteunt. Hij kon zich vervolgens richten op de resterende toetsen waarbij hij voor een aantal vakken hele mooie cijfers heeft gehaald.

Ik ben mijn zoon dankbaar dat hij het proces is aangegaan om het tij te keren. Het is als ouder prachtig om te zien dat het leven voor hem echt anders mag zijn. Het fijne van PSYCH-K is dat degene de regie in eigen hand heeft, zeker als puber heel belangrijk. Je bepaalt zelf het onderwerp en de doelovertuiging. Verder vraagt het niet veel tijd maar levert het je wel veel op. Het is voor jongeren heel toegankelijk omdat het geen langdurige training of therapie is. Tot slot werk je op jonge leeftijd belemmeringen op een eenvoudige manier weg zodat je dromen waar kunnen worden. Er is toch niets mooiers dan dat.

Een mooie toekomst tegemoet vervolg

Naar aanleiding van een blackout mocht onze zoon dus het vak herkansen. Hij zag er tegenop omdat het weer in de gymzaal was. Ik legde hem uit dat volgend schooljaar de eindexamens ook in de gymzalen worden afgenomen. Ik gaf hem de suggestie om aan die situatie te werken. Dat kan bijvoorbeeld met een stresstransformatie maar ik gaf hem ook de ruimte om met een eigen idee te komen. Tot mijn verrassing gaf hij na enig nadenken aan dat hij graag wilde werken aan de overtuiging: ‘ik heb zuurstof’. Even later kwam hij met de toevoeging. ‘ik heb ten alle tijden zuurstof’. Tijdens de balans herinnerde ik mij zijn geboorte die zeer complex was verlopen en waarbij zijn zuurstof in het gedrang was gekomen. Ik realiseerde me dat dit zijn manier was om zich te bevrijden van dat trauma wat flinke gevolgen voor hem heeft gehad in zijn leerontwikkeling. Zo ontroerend ook te ervaren dat de negatieve ervaring van de black out hem zoiets groters en moois teruggaf.

De volgende dag vertelde hij dat hij tijdens het roeien veel meer lucht had. Na zijn herkansing kwam hij thuis en vertelde dat hij in ieder geval helder had kunnen nadenken. Natuurlijk is er voor een dikke voldoende meer nodig dan alleen het doen van een balans. Maar goede leerprestaties kunnen neerzetten, begint wel met helder kunnen nadenken. Hij heeft dus weer een mooie stap gezet in de goede richting.

FvZ

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Met sprongen vooruit

Na een jaar met zeer veel pijn kreeg ik de uitslag van mijn neuroloog dat ik artrose heb. Het was zelfs zo erg dat ik een periode had dat ik nauwelijks kon lopen van de pijn. Ook had ik last van vermoeidheid en weinig energie om ook maar iets te ondernemen. Nu weet ik inmiddels veel van voeding af en weet dat ik met de juiste voeding mijn lichaam kan herstellen.

Maar om het permanent vol te houden is voor mij nogal een dingetje.

En toen vond ik via google PSYCH-K®. Ik kan jullie melden dat de pijn bijna weg is. Ik heb erg veel doelovertuigingen op mijn gezondheid toegepast en ook op de oorsprong waarbij mijn overgewicht is ontstaan. Ik kan er een paar noemen.

  • Reinigen van mijn bloedvatenstelsel en vrij zijn van blokkades en stagnatie.
  • Dit heb ik ook gedaan met mijn lymfevatenstelsel, meridianen, hormonen.
  • Ik heb verschillende balansen gedaan om goed te kunnen slapen.
  • Optimaal microbioom, 100% vrij van pathogene, optimaal gezonde slijmvliezen in mijn darmen, voedingsstoffen makkelijk opnemen, de artrose in mijn lichaam stopt nu, beknelde zenuwen in mijn rug polsen en enkels slinken nu. Enz enz.

Door hier zo intens mee bezig te zijn is er geen ruimte meer voor negatieve gedachten die mij behoorlijk parten speelden. Daardoor werk ik ook aan stressreductie. De actiestappen die ik heb genomen zijn: 20 minuten fietsen per dag, gezonde biologische groenten en fruit waarbij ik suiker, gluten en zuivel vermijdt. Alleen natuurlijke koolhydraten die ik tot een minimum beperk. Daarnaast 2 liter water.

Het effect is vrijwel pijnvrij meer energie en ik voel mij vrolijk en blij. Ik ben pas een paar weken bezig en af en toe bekruipt mij het gevoel van: zou dit echt blijvend zijn, toch heb ik goede hoop.

Ik ervaar PSYCH-K als een geschenk.

KR

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Engels moeilijk?

Mijn jongste zoon is op school echt een bolleboos. Hij heeft alleen problemen met auditieve verwerking vooral lastig bij vreemde talen. In het verleden ook therapie voor gehad. Pas voor een luistertoets van Engels een 1,9. Met hem de balans gedaan op de overtuiging, “als ik Engels hoor begrijp ik het goed.” Gisteren had hij weer zo’n toets. Hij komt thuis met een 10! Hij zei het enige wat ik in de voorbereiding anders heb gedaan is de balans. Zo gaaf!

FvZ

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Zang leerling

Een zangleerling vliegt telkens bij de brug van een lied uit de bocht. Hij haalt de hoge noten niet. Het lijkt net alsof hij uit de toonsoort schiet en het klinkt vals. Hij durft het lied niet meer voor mensen te zingen en ervaart al stress bij aanvang van het lied. In plaats van het zangtechnisch te benaderen, ben ik benieuwd wat er gebeurt wanneer we een PSYCH-K® stresstransformatie inzetten. En zo gezegd zo gedaan! Vervolgens hebben we nog een aantal ondersteunende doelovertuigingen gebalanceerd en jawel hoor, hij haalt de hoge tonen, blijft in de toonsoort en zingt de brug zuiver. Hij geniet er nu weer van dit lied te zingen. Hoe mooi is dat!

Elrieke van Gelderen – Vocal Coach en PSYCH-K® Facilitator

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Avocado

Tijdens de basis workshop heb ik samen met Paula een balans gedaan voor mijn stress met avocado’s. In het verleden at ik wekelijks avocado’s, maar na een keer ziek zijn te geworden heb ik nooit meer normaal een avocado gegeten. Meerdere malen heb ik geprobeerd om ze te eten maar dat resulteerde elke keer weer in buikkrampen, kokhalzen en vervolgens kotsen.

Net voor de balans met Paula had ik een stuk avocado ingenomen en vervolgens de balans gedaan. Op het moment dat ik een hap had gedaan kreeg ik weer buikkrampen, maar net voordat ik begon met kokhalzen merkte ik dat mijn maag rustiger werd tijdens de balans. Ik heb vervolgens de rest van de avocado opgegeten en na 8 jaar heb ik voor het eerst weer een avocado op zonder te moeten spugen.

MO

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Stikangst

Na het volgen van de PSYCH-K® Basis Workshop wilde ik meteen mijn vrouw helpen met haar diverse angsten. Ze was doodsbang voor muizen en vogels. Maar de angst die het meest storend was in haar leven was de stikangst. Een glas water drinken was al een dagelijkse uitdaging. En wanneer er tijdens het eten iets in haar keel bleef zitten, was er meteen blinde paniek. Zelfs het kleinste gevoel in haar keel bracht paniek.

De balans die ik hiervoor had geleerd is simpel en was snel gebeurd. Het was voor haar meteen merkbaar dat de angst was verdwenen. Drinken was ineens gemakkelijk en de popcorn die enkele dagen later tijdens een film vast zat, werd in alle rust met een slokje cola doorgeslikt. Wonderbaarlijk! Maar het wonder was nog niet voorbij. Die week maakten we een wandeling en er lag op het pad een dode muis. Normaal gesproken zou ze zich kapot schrikken, gillen en met een enorme boog eromheen lopen. Tot mijn verbijstering riep ze “ooh wat zielig!” en keek met liefdevolle droevenis naar het levenloze beestje.

Die ene balans had in één klap alle angsten opgelost! Bedankt Paula en bedankt PSYCH-K®!

V.J.

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Met PSYCH-K® de diepte in

In 2006 heb ik een negatieve ervaring gehad tijdens een proefduik in Egypte, waardoor duiken voor mij lange tijd niet meer zonodig hoefde.

Een vriend van mij is duikinstructeur en gaat de hele wereld over om te duiken. Ik zag wat ik miste door mijn angst, dus ik had hem gevraagd of hij mij wellicht over mijn angst heen kon helpen. Begin januari heb ik een 1e proefduik gemaakt met hem in het zwembad. Daar liep ik een paar keer goed tegen mezelf op, omdat de paniek bij mij al opkwam zodra ik voelde dat het duikmasker mijn neus afsluit. Op een gegeven moment zijn we ook gestopt, toen we dieper gingen en ik me daar niet prettig bij voelde.

In de tussentijd heb ik de basisopleiding PSYCH-K® gedaan en ter voorbereiding op de 2e proefduik gisterenavond, heb ik zaterdagavond vast de volgende Doelovertuigingen in mijn systeem gezet:

“Ik voel me veilig onder water, met een duikuitrusting!”
“Ik vertrouw op mijn duikuitrusting!”
“Ik voel mij comfortabel met een duikmasker op!”
“Ik doe al mijn oefeningen onder water met gemak!”

Resultaat: gisteren niets meer aan de hand! We zijn dit keer naar het diepste punt van het zwembad gegaan en hebben daar o.a. van duikmasker gewisseld. Na deze proefduik voel ik me zelfs zeker genoeg om me te gaan inschrijven voor de Open Water-opleiding en ik start in april ???

DvC

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Nargis, deelneemster Basisworkshop
Felix, deelnemer Advanced Workshop
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Stress transformeren met resultaat

Ik heb afgelopen weekend o.a. een stress transformatie gedaan op de spanning die ik in mij voel als mijn dochter huilt of gilt. Ook heb ik een aantal belemmerende overtuigingen getransformeerd m.b.t dit onderwerp. Al direct ervaar ik de effecten van PSYCH-K® en weet ik zeker dat PSYCH-K® werkt. Wanneer mijn dochter van 3 jaar nu begint te huilen of te gillen, blijf ik rustig en kan ik weloverwogen reageren/ keuzes maken. Waar ik voorheen door de stress die dat opleverde ging schreeuwen als het me echt te veel werd of haar sneller haar zin gaf om het te laten stoppen. Nu doe ik dat niet meer. Ik kan het nauwelijks geloven, maar het is echt een wereld van verschil. Ook heb ik veel andere balansen gedaan met mezelf en vandaag was ik heel de dag met mijn dochter en ik kon er echt van genieten. Dat is zo nieuw. Ik ben zo dankbaar. Dat ik regelmatig spanning ervoer en reageerde op manieren die ik niet wilde had er toe geleid dat ik PRI therapie volg. Ik ben daar heel tevreden over, maar het heeft nog niet (na 6 sessies) tot de verlichting geleid die ik nu ervaar. PSYCH-K® heeft alles overtroffen wat ik hoopte. Ik kan het bijna niet geloven. Ik ben er zo zeker van dat PSYCH-K® werkt dat ik dit zo veel mogelijk ga gebruiken met de clienten in mijn praktijk. Leven heeft voor mij ineens een hele andere betekenis gekregen. Dank aan jou en Rob Williams dat PSYCH-K® nu in mijn leven is!

NdL

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Dansen met plezier

Als professional in stijldansen ervoer ik het dansen van een wedstrijd, na een wedstrijdstop van 8 jaar, als stressvol. Tijdens de basis workshop heb ik deze ‘stressvolle gebeurtenis’ gebalanceerd met behulp van PSYCH-K® technieken. Het resultaat was dat ik tijdens het daaropvolgende Nederlands Kampioenschap voor het eerst sinds jaren weer dansvreugde ervoer en de vrijheid om mezelf volledig te uiten. Het was alsof ik mijn eerste wedstrijd danste, onbevangen en open, maar dan wel met 25 jaar ervaring. Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaring en PSYCH-K®!

JM

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Mitch, deelnemer Basis Workshop
Alix, deelneemster Advanced Workshop
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Vliegangst

PSYCH-K® heeft veel voor mij betekend. Het heeft mijn leven weer in balans gebracht en mij afgeholpen van paniekaanvallen, hyperventileren, overmatig piekeren en spanningsklachten (o.a. spanningshoofdpijn en maagpijn). Maar wat mij nog het meeste heeft verbaasd is dat ik mijn grootste angst heb overwonnen. En dat is vliegangst. Dit gebeurde na een balans (oefening binnen PSYCH-K®) die slechts 5 minuten duurde. Normaal is vliegen een weg van afzien voor mij. Ik kreeg behoorlijke paniekaanvallen en besloot daarna nooit meer te vliegen. Ik ben blij dat ik afgelopen juni toch weer in het vliegtuig ben gestapt en ik was de meeste tijd ontspannen en rustig. Ik heb ervaren dat PSYCH-K® werkt voor mij. Ik kan iedereen aanraden om PSYCH-K® uit te proberen, want het kan een verschil maken in elk gebied van je leven.

MV

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Master Facilitation Workshop onmisbaar

‘Als je met PSYCH-K® wilt werken is de Master Facilitation Workshop eigenlijk onmisbaar. Na de basisworkshop kwam ik er al gauw achter dat ik geen idee had hoe ik een sessie moest structureren, waar ik op bedacht moest zijn, welke obstakels ik tegen kon komen en hoe ik daar adequaat en professioneel op in kon spelen. Dat heb ik nu allemaal geleerd, in drie intensieve, bomvolle en super leerzame dagen. Nu voel ik me echt zeker genoeg om aan het werk te gaan.’

KB

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Noa, deelneemster GWP (Engels)
Nick, personal coach
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Omgaan met paarden

Gisteren heb ik de Advanced workshop met goed gevolg afgesloten in Leiderdorp. Vol en voldaan, ben ik naar mijn logeer adres gereden, heb gegeten, en ben daarna de voor mij onbekende omgeving gaan verkennen met de scooter.

Ik heb het niet zo op paarden, zeker niet met ruiters, ze zijn vaak nerveus en ik vertrouw ze nooit helemaal. Verder ben ik een echte dierenvriend. Gister avond stond ik langs de kant van de weg een appel te eten, en in de verte kwam een paard met ruiter aangestapt. Heel rustig, ik keek naar het paard, en dacht: dat paard wil mijn appel. Hij kwam dichterbij en keek heel nieuwsgierig naar mij, waarna de ruiter het paard mijn kant op stuurde. Zonder enig probleem heb ik hem laten snuffelen en aangehaald, kon rustig tegen hem praten, en heb mijn appel aangeboden, deze is rustig aangenomen, ik kreeg een knik van het paard en hij wilde weer verder.

In de afgelopen dagen heb ik diverse balansen gedaan, niets dat bewust op paarden gericht was en dan deze ervaring!! Wat is PSYCH-K® toch mooi en magisch!!!

RK

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

PSYCH-K® helpt mij

“PSYCH-K® helpt mij om van belemmerde overtuigingen bekrachtigende overtuigingen te maken, en om vecht, vlucht en bevriesreacties op stressvolle situaties in het heden, verleden en toekomst te veranderen in normale en gezonde reacties.”

MB

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Gertie, coach en begeleider
Kandidaten Basis Workshop
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Verjaardag vieren: oh nee!

Ik kijk met veel genoegen terug op de basisworkshop en ben blij dat ik mijn hart gevolgd heb om de workshop te volgen (ondanks de drukte waar ik in zat). Ik merk dat PSYCH-K® mijn leven verrijkt. Opvallend is dat ik mij de afgelopen weken veel energieker voel, meer innerlijke rust ervaar en meer in ‘de flow’ zit. De demo van de stress-transformatie op verjaardag vieren heeft effect gehad: waar ik normaal veel onrust in mijn lijf ervaar in de voorbereiding en op de dag zelf (wat resulteert in 3x naar de supermarkt gaan op die dag) was ik nu ontspannen en was 1x supermarkt meer dan genoeg! Wel nog gewerkt aan stress wat ik in bijzijn van bepaalde mensen ervaar (lees: schoonfamilie) maar ook hierin merkte ik rust! Bijzonder ook hoe het hogere zelf bepaalt.

JV

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Balanceren voor het loslaten van angsten

Ik voelde mij al jaren erg ongemakkelijk en soms angstig als er honden blaffen en/of rennend op mij afkwamen. Deze angst is mede gevoed omdat ik een keer door een hond gebeten ben. Tijdens de basis workshop PSYCH-K® heeft Paula met mij een balans gedaan op “mijn angst voor honden”. En het werkt echt. Top, ik ben niet meer bang als honden op mij afkomen. Afgelopen week kwam voor mij nogmaals een test: Op bezoek bij iemand die drie honden heeft, twee grote en een puppy. Toen ik binnen kwam, kwamen de honden blaffend en rennend op mij af om mij te begroeten. Ik voelde helemaal geen angst, en heb de honden zelfs aangehaald. Dat voelde fijn en goed. Super om nu geen angst voor honden meer te hebben.

JE

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Deelneemster Advanced workshop
Karin, begeleider van transformatieprocessen
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Balans voor Hechting aan het Leven

De Advanced workshop was super!! Ik genoot er onwijs van en ik gebruik de “nieuwe” balansen praktisch elke dag in mijn praktijk! Plaatsvervanging is geweldig. Ik heb een Balans voor Hechting aan het Leven gedaan met een oude mevrouw die wilde sterven en haar dochter hiermee dreigde. Ze had problemen met de verbinding tussen het thymus centrum en het hara punt, dus ben ik in plaatsvervanging voor haar gegaan en deden we het samen. Daarna was alles een makkie Na de Balans voor Hechting aan het Leven (we hadden al een Kernovertuigingenbalans gedaan) vond zij weer plezier in het leven, haar nachtmerries zijn verdwenen. Twee dagen later wilde ze een nieuwe jurk kopen :). Prachtig resultaat.

KO

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Lossere schouderspieren

Ik vond de workshop heel erg goed en duidelijk en ik heb de beginselen meteen goed kunnen oefenen. Het weekend heb ik al kunnen gebruiken om dingen op te ruimen en goed te zetten. Dat kon ik meteen merken! Tijdens het workshopweekeinde sliep ik van zaterdag op zondag niet goed. Ik deed vaak aan spanningshoofdpijn, dan verstrakten de spieren in mijn hals en schouders. Toen ik niet kon slapen, merkte ik dat ik spierpijn rond mijn schouders had. Ik dacht toen dat dat kwam door de spiertesten die we met gestrekte armen hadden gedaan. Maar de volgende dag voelde ik al bij de eerste spiertesten: dat was het dus niet. Want die spieren gaven geen spierpijn. De avond na de workshop werd het ineens duidelijk: de vaak zo gespannen spieren in mijn hals en schouders waren ineens veel losser! Mijn lichaam was dus bezig geweest om de afvalstoffen af te voeren. Nog altijd zijn mijn schouderspieren veel soepeler dan ze lang geweest zijn. Direct resultaat, dus!

Sinds de workshop heb ik regelmatig PSYCH-K® gebruikt, om stress te balansen en overtuigingen te veranderen. Het voelt heerlijk!

Kortom, ik ben heel erg blij met de dingen die ik van je geleerd heb.
Heel erg bedankt!

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Trui, coach
Dora, student in neuropsychology (Engels)
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Je weet niet wat je mist

Heel verwonderd was ik.
Na 3 maanden deed ik voor een tweede keer mee met de basiscursus PSYCH-K®.

Ik realiseerde me toen pas dat de derde dag, waarop het thema stress behandeld wordt, compleet aan mij voorbij gegaan was. Paula legde uit dat dit is wat stress doet. Ik had het echt niet door. De informatie komt niet binnen en je weet het zelf niet.

Ik ben blij dat ik de cursus een tweede keer heb gedaan. Het heeft me duidelijk gemaakt waarom ik er na de eerste keer toch nog moeite mee had om mezelf te testen. Dankzij de herhaling kan ik nu met de (vaak onderbewuste) stress omgaan en pas ik PSYCH-K® nu met vertrouwen toe. Ik ben er met steeds meer plezier mee bezig.

Een cursus herhalen geeft echt een verdieping. Het is fijn om zo met elkaar te delen. Het werkt verbindend en ondertussen ben je op een creatieve manier met je overtuigingen bezig.

D.D

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Wonderbaarlijke ervaring

Lieve Paula,

Als eerste wil ik je nogmaals bedanken voor het geweldige weekend! Ik kan met recht zeggen dat ik me een ander mens voel sindsdien. Ik kwam voor de blokkade die ik voelde op mijn eigen onderneming, nooit verwacht dat ik zoveel meer zou mogen ontvangen.

Ik kwam naar de workshop toe op het moment dat ik al ruim 3 weken zware hoofdpijn had hiervoor veel pijnstillers slikte en 2x per week naar de fysio ging. Al tijdens de eerste dag kreeg ik hiervoor een stress balans en sindsdien ben ik ECHT hoofdpijn vrij en heb ik geen enkele pijnstiller meer geslikt.

Tevens loop ik al jaren met een SI-gewricht dat regelmatig 2 cm scheef staat in mijn rug en dan weer recht gezet moet worden. Inmiddels was dit zo erg geworden dat de fysiotherapeut hem niet meer recht kon zetten en ik afgelopen week foto’s moest laten maken in het ziekenhuis. Tijdens de workshop heb ik ” Mijn SI-gewricht staat recht” geïnstalleerd met een balans. (eigenlijk meer een grapje, want wat schuin staat, staat toch echt schuin he) Na de 2e workshop dag kon ik ineens weer op mijn zij slapen, iets wat door dit probleem nooit kon….gisteren bij de fysiotherapeut geweest en gevraagd of hij mijn SI-gewricht wilde checken. Hij keek of hij water zag branden……Mijn SI-gewricht stond recht!!!! We hebben samen staan juichen in de kamer. En daarna heb ik met mijn fysiotherapeut een PSYCH-K® balans gedaan! Hij was zo onder de indruk van dit resultaat dat hij het graag zelf wilde ervaren.

WvD

Kolibrie als scheider tussen ervaringen
Rob, Advanced Workshop
Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Herhalen is de moeite waard

Mijn eerste Basisworkshop was in ’n groep van 40 deelnemers (gegeven door 2 trainers). Kort erop was het mogelijk om deze workshop te herhalen, in een kleinere setting van 8 personen (en 1 trainer). Beide workshops waren leuk & leerzaam!

Tijdens de 1e workshop moest ik er niet aan denken om al over 2 weken weer 3 volle dagen dezelfde stof tot me te nemen > het tegendeel bleek waar: Ik vond het juist prettig om binnen zo’n korte tijd, wederom meerdere dagen te wijden aan dezelfde inhoud! Blijkbaar waren er toch dingen langs me heengegaan, de 1e keer. Dit kwam waarschijnlijk doordat ik voornamelijk alle nieuwe leerstof tot me wilde nemen > de 2e keer had ik meer tijd & ruimte om het geleerde beter toe te passen.

De steun van de trainers was bij beide sessies erg waardevol. Vandaar dat ik blij ben dat ik de basisworkshop nogmaals heb gevolgd, juist zo kort achterelkaar …. een aanrader dus!

BE

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Start de ochtend vitaal

Tijdens het oefenen in tweetallen heb ik een balans gedaan met de overtuiging “Ik ben vitaal”. Ik heb me dat geVisualiseerd, Auditief voorgesteld en Kinesthetisch. Na deze VAK zoals dat genoemd wordt, werd die meteen sterk getest. Voordat ik deze balans had gedaan, kostte het me de afgelopen jaren veel moeite om ’s ochtends op te staan. Dat kwam naar mijn idee omdat ik ’s nachts in mijn onbewuste dromen veel stress in mijn lijf opbouw. Wat ik ondertussen uitgevonden had om die trauma energie af te laten vloeien, was slapen op een geaard laken en na het opstaan buiten in de tuin onder de koude douche gaan staan. Wat je wellicht kunt voorstellen is dat dit er toe leidt, dat ik meteen wakker en volledig in het leven kom en me dan ook vitaal voel.

Na de balans uit de basiscursus PSYCH-K®, het is nu al weer twee weken geleden, spring ik elke ochtend om 07.00 uur uit mijn bed en voel me vitaal. Anders stond ik minstens pas om 8.30 uur met veel moeite op en vaak veel later. Het is niet zo dat ik als gehypnotiseerd uit bed spring, maar zelf de stap naar doen moet maken, de weg is echter vrij gemaakt. Zo heb ik dat ervaren. Nu na die eerste aanloop kan ik voelen dat de overtuiging ik ben vitaal een positieve kracht heeft.

Samen met mijn vrouw oefenen we als het even gaat elke dag en we zullen PSYCH-K® verder in ons leven integreren. Mijn vrouw zal ook haar bekwaamheden als coach en therapeut vergroten door de Advanced Integration Workshop en PSYCH-K® PRO.

Paula, dank en ik kan me verheugen om je in de toekomst weer te ontmoeten.
HARTelijke groet, van HART tot HART

I.B.

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Ik ben vrij, ik mag ademen

Mijn verwachtingen van de workshop PSYCH-K® waren hoog. De verhalen van Bruce Lipton en Rob Williams spraken mij aan. Tijdens de workshop ga je op zoek naar je eigen belemmerende overtuigingen, daar werk je vervolgens aan. Zo lang als ik mij kan heugen heb ik het gevoel dat anderen mij proberen te beperken, dat ik assertief moet zijn opdat er niet over mij wordt heengelopen. Als mensen dat bij mij doen, grijpt mij dat mij bij de keel. Bij mijn geboorte was ik verstrikt in de navelstreng en toen in 1,5 jaar was ben ik bijna gestikt in een tuigje omdat ik mezelf anders met mijn bedje overal heen sleepte (aldus mijn moeder). Tijdens de training oefende ik met de overtuiging “ik ben vrij, ik mag vrij ademen”, en probeerde ik aan de hand van voorbeelden dat gevoel op te roepen dat mij belemmerde. Gelukkig was Paula in de buurt, want tijdens de sessie beleefde ik de verstikking opnieuw. Ik werd tot 2x toe paars. Paula gaf het vertrouwen dat het goed was. Nu een week na de training ben ik vol vertrouwen dat ik met deze methode veel belemmeringen kan opruimen. De spiertest is voor mij erg waardevol. Het is realistisch, waarheidsgetrouw en niet zweverig. PSYCH-K® geeft mij handvatten voor een gelukkiger leven. Dank je wel Paula en PSYCH-K®.

ML

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Basis Workshop PSYCH-K® opent deuren

“Na het lezen van de boeken van Bruce Lipton was ik overtuigd van het nut van PSYCH-K®. Nu moest ik alleen de tool nog leren. De basis training heeft me toch nog blij verrast: naast de inhoud sprak me met name het heldere en enthousiaste verhaal van Paula me erg aan. Puur en oprecht is ze, ik heb ervan genoten. Wat me in de tool aanspreekt is dat ik ermee twee deuren kan openen: de deur naar belemmeringen en de deur naar het overkoepelende, dat wat groter is dan wij. Voor mezelf waardevol (ik blijf oefenen op mezelf, het is gewoon zó leuk om mee bezig te zijn) maar zeker ook voor de klanten waar ik mee werk van bijzondere toegevoegde waarde. Van harte aanbevolen dus!”

FS

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

PSYCH-K® werkt voor mij

Het universum levert sneller als het onderbewuste het er mee eens is. Dat heb ik herhaaldelijk mogen constateren na de cursus PSYCH-K®. Ik deed een ‘VAK voor de Toekomst’ op een huis aan het strand en binnen tien minuten zat er iemand naast me over betaalbare huizen in Zandvoort te vertellen.

Een moeder die zich dagelijks zorgen maakte over haar volwassen kinderen heeft dat niet meer gedaan nadat zij de overtuiging: ‘Ik ben vrij van zorgen,’ in haar systeem heeft gebracht.

Zelf sta ik kalmer, ontvankelijker en met meer vertrouwen in het goddelijke in het leven. Het geeft me ook rust te weten dat ik elke belemmerende overtuiging zo snel kan transformeren. Geen ellenlange sessies meer!

EvdW

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Ontstoken oogleden

Paula en ik ontmoetten elkaar op een moment dat ik het liefst thuis gebleven zou zijn: ik had ontstoken oogleden, met een ophoping van redelijk veel vocht onder de huid tussen de beide uiterste ooghoeken. Ik heb nu een beetje een beeld van hoe het zou voelen als Botox onder mijn voorhoofdhuid zou zijn aangebracht.

Paula heeft daarop volgens het PSYCH-K® systeem op de ontstoken oogleden vragen gesteld. De belangrijkste boodschap was dat het nu tijd was om een ruim dertig jaar oude emotie los te laten. Het ging om ooit een heftige ervaring – waarvan ik op een later tijdstip in de sessie de emotie niet meer kon terughalen. Enkele uren later was de zwelling tot minder dan de helft kleiner geworden. De volgende dag was van enig ongemak bijna niets meer te zien.

Mooi werk, Paula! Ik ben erg blij, dank je wel.

RW

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Tennis kanjer

Het gebeurt me regelmatig dat ik tijdens een tenniswedstrijd punten laat liggen. Bijvoorbeeld als ik voor sta. Alsof het dan gezellig moet blijven, wat dat ook mag betekenen. Alsof ik onbewust besluit dat ik niet met grote cijfers mag winnen, of überhaupt mag winnen. Ik verlies dan partijen nadat ik met een grote voorsprong begon.

Samen met Paula heb ik toen een balans gedaan op de overtuiging: “Ik laat mijn tegenstanders alle hoeken van de baan zien”. Het was de eerste keer dat ik zo PSYCH-K® deed. Het voelde goed tijdens de balans en ik kon verschil merken in het spiertesten. Het maakte me benieuwd hoe het vervolgens zou gaan op de tennisbaan.

Wat een verschil! Dat was echt een transformatie die ik niet had verwacht. De eerstvolgende partij die ik speelde, liet ik niks meer liggen. Het maakte me niet uit dat ik voorkwam, en bij een achterstand, bleef ik geloven in mijn eigen kracht. Het was alsof ik zonder beperking speelde, gewoon op volle kracht. Ik won die toernooi-week partijen die ik voorheen had laten liggen. En toen ik mijn meerdere tegenkwam, was het een spannende pot tot het einde toe!

Dank je wel Paula!

ML

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Voorzingen

Nu, ik moest donderdag voorzingen op het koor. De dirigent kijkt dan naar je stem, hoe hoog en laag je kunt komen, en of je snel iets oppakt. Echt iets voor mij om zenuwachtig te worden. Nu, ik was helemaal niet zenuwachtig omdat ik van te voren een balans gedaan had. Ik vond het zelfs leuk om te doen. Zoiets geeft wel moed, vind ik. En snel resultaat.

TB

Kolibrie als scheider tussen ervaringen

Niet meer misselijk

Een voorbeeld is met mijn dochter die op werkweek is gegaan gisteren. Ze zag erg op tegen de busreis, omdat ze altijd wagenziek wordt. Ik heb toen de overtuiging getest, ik voel mij goed tijdens een busreis. Daar testte ze sterk op (ik wordt altijd wagenziek was zwak). Samen hebben we toen gepraat over wat er onder zit, de overtuiging is eronder. Wat er uit kwam was dat ze bang was om misselijk te worden, “ik heb er toch weer last van”. We hebben toen de overtuiging getest: “het gaat altijd precies zoals ik wil tijdens een busreis” daar testte ze zwak en na een oplossingsbalans sterk. Dinsdagavond heeft ze gebeld, de bus was verdwaald en ze moesten 5 uur rijden in plaats van 3 uur. Ze heeft zich geen moment misselijk gevoeld!!

BH

Kolibrie als scheider tussen ervaringen