PSYCH-K® is een verbluffend eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien kan je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen. Deze methode kan je leren in een 3-daagse Basis Workshop. Meer informatie hierover kan je ook vinden in mijn gratis e-boek Wat is PSYCH-K®? of mijn boek met voorwoord van Bruce Lipton: Neem de regie over jezelf … en maak je dromen waar met PSYCH-K®.

Hoe werkt PSYCH-K®?

Dus een overtuiging als “ik ben niet goed zoals ik ben” kan je veranderen in “ik ben goed zoals ik ben.” De meeste mensen merken na het doen van een Balans (de naam van een PSYCH-K® oefening) een ontspanning in hun lichaam en een beter gevoel, in dit geval, over zichzelf. Hierbij hoef je niet diep in het verleden te graven hoe het komt dat je de overtuiging had dat je niet goed genoeg zou zijn. Wat nodig is, is dat je besluit dat je dit wilt veranderen in dat je wel goed genoeg bent. Een Balans kan 5 – 15 minuten duren. Het doen van een Balans is dus snel en eenvoudig. De verandering die je maakt is zeer krachtig, blijvend en werkt door op onderbewust niveau.

Transformatie op het onderbewuste niveau met PSYCH-K®

Met behulp van een PSYCH-K® Balans overschrijf je verouderde overtuigingen op onderbewust niveau. In PSYCH-K® maken we gebruik van het verruimde bewustzijn, bestaande uit het hogere bewustzijn, het bewustzijn en het onderbewustzijn. Voor meer informatie hierover zie mijn blog over het verruimde bewustzijn. Was je bijvoorbeeld bang voor het nemen van een lift? Na een PSYCH-K® Balans is de angst verdwenen en kan je kalm in de lift stappen, alsof je nooit bang bent geweest. Ik heb zelfs een keer iemand in mijn praktijk gehad waarmee ik in de eerste sessie gewerkt had met haar angst voor de lift. In de derde sessie vroeg ik haar of ze de lift had gepakt. Ze zei: “Ja, natuurlijk!” Ze was vergeten dat ze hiervoor bang was geweest.

High Speed Mindset Change

Rewrite your mind (Bruce Lipton)

Kolibri als puzzel

Gedachten en overtuigingen vormen ons levensscript

Je kan ze (nog) niet zien, wel wordt steeds duidelijker dat gedachten een energetisch veld vormen. Onze gedachten en overtuigingen beïnvloeden alles wat we doen. De meeste psychologische theorieën zijn het erover eens dat we ons levensscript schrijven in de eerste 7 levensjaren. Ons levensscript bestaat uit onze ervaringen, overtuigingen, waarden en normen. Het vertelt ons wat we waard zijn en hoe we ons leven moeten leven. Ons levensscript is dwingend. Als we hier niet aan voldoen, worden we vanbinnen onrustig.

Heb jij de regie over jouw levensscript?

Sinds het levensscript in de eerste 7 levensjaren wordt geschreven, mag het duidelijk zijn dat ons levensscript grotendeels door anderen wordt geschreven. We erven dit van de belangrijke figuren om ons heen in onze eerste levensjaren. Dit levensscript is vervolgens stevig verankerd op onderbewust niveau. Er zitten vaak mooie dingen in ons levensscript. Hier willen we met PSYCH-K® niets aan doen. Ondersteunende overtuigingen die ons werkelijk nu nog dienen. Helaas, dragen we allemaal ook overtuigingen met ons mee die ons helemaal niet dienen, die verouderd zijn of zelfs schadelijk voor ons. Deze overtuigingen fungeren vervolgens als een filter waardoor we onze wereld waarnemen, vervormen en verkleuren. Voor deze overtuigingen is het PSYCH-K® transformatieproces ideaal.

Constructieve en destructieve interferentie (Bruce Lipton)

Het mechanisme achter PSYCH-K®

Het mechanisme achter PSYCH-K® kennen we nog niet. De theoretische uitleg die we gebruiken om woorden te geven aan dit fenomeen is dat de kwaliteiten van de linker- en rechterhersenhelft in balans worden gebracht. Hierdoor wordt een hele-brein-staat gecreëerd. Het is mijn overtuiging dat we in de toekomst betere uitleg kunnen geven waarom PSYCH-K® werkt. Aangezien we de wetenschappelijke ontwikkeling hiervoor nog niet hebben, nemen we voor nu genoegen met een gevoel van verwondering en dankbaarheid dat het zo makkelijk is je belemmerende overtuigingen en stress te transformeren. En we vertrouwen vooral onze eigen ervaring. Voor meer informatie over wat er in de hersenen gebeurt, verwijs ik je graag naar mijn blog: Wat gebeurt er in de hersenen tijdens een PSYCH-K® Balans?

De linker- en rechterhersenhelft illustratief weergegeven met hun kwaliteiten

Je kan PSYCH-K® zelf leren!

Wat ik wel weet is dat wij, als psychologen, niet hebben begrepen hoe gedachten werken. De zware theorieën, het graven in het verleden, het oproepen van pijn en daar langdurend bij stilstaan, hebben ons niet geholpen om blijvende verandering te helpen bewerkstelligen bij onze cliënten. Het blijkt heel gemakkelijk te zijn om gedachten te transformeren op onderbewust niveau. In een driedaagse Basis Workshop leer je 2 Basis Balansen om zelf je stress en belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen. Via zelfspiertesten kan je met jezelf werken en je leert anderen te begeleiden. Neem de regie over je eigen leven door de methode zelf te leren. Als je dat doet heb je de tools altijd bij je op het moment dat je het nodig hebt.

Rob Williams

De originator van PSYCH-K® is Rob Williams. Hij heeft in 1988 het eerste PSYCH-K® proces ontvangen. Hij noemt PSYCH-K® een spiritueel proces met fysieke en psychologische voordelen. Ik hoor van veel mensen die regelmatig mediteren dat het mediteren makkelijker gaat. Ze hebben minder last van hun ‘monkey mind’, de mind die bijvoorbeeld boodschappenlijstjes gaat maken terwijl je je juist wilde concentreren op bijvoorbeeld je ademhaling. De ‘monkey mind’ opereert op het onderbewuste niveau en kan daardoor getransformeerd worden met PSYCH-K® Balansen.

Boek van Rob Williams: The missing peace in your life
Boek Bruce Lipton: De biologie van de overtuiging

Bruce Lipton en PSYCH-K®

Bruce Lipton is de auteur van het boek: De biologie van de overtuiging. In dit boek laat hij zien hoe belangrijk het is om ondersteunende gedachten over jezelf, de ander en de wereld te hebben. Dit heeft invloed tot op DNA-niveau. Om deze reden gebruikt Bruce Lipton zelf de methode PSYCH-K® voor zijn eigen veranderingsproces.

Neem de regie over jezelf

In mijn boek, Neem de regie over jezelf, kan je meer lezen over overtuigingen en wat voor consequenties belemmerende overtuigingen hebben voor je welbevinden en zelfs je gezondheid en hoe ondersteunende overtuigingen je helpen om de ervaringen te creëren in je leven die je wel wilt.

Afbeelding van het boek Neem de regie over jezelf
Stoel met de tekst PSYCH-K® er op

PSYCH-K® Webinars

Tijdens een PSYCH-K® introductie webinar vertel ik over PSYCH-K® en wat het voor jou kan betekenen. De webinar is gratis en zal ongeveer 1,5 uur duren en er zal voldoende tijd zijn om vragen te stellen. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een van de komende introductie webinars.