Home / PSYCH-K® Blog / PSYCH-K® broodje-aapverhaal?

PSYCH-K® broodje-aapverhaal?

17 mei 2019

Foto van een Orang Oetan

Ja, dat is wat ik dacht toen ik hoorde over PSYCH-K®. In 5 minuten diepgewortelde overtuigingen die je al je hele leven met je meedraagt zou je in 5 minuten kunnen transformeren in een ondersteunende overtuiging. Ja hoor!

Ik heb een zeer gedegen wetenschappelijke opleiding en ik heb aan een aantal zeer gerenommeerde universiteiten gestudeerd. En nu werd er van mij gevraagd om ergens in te stappen wat volgens mijn zogenaamde wetenschappelijke kennis helemaal niet zou kunnen.

En toch was ik nieuwsgierig … Stel je voor dat het kan …

Dat overtuigingen liggen aan de basis van veel leed, geloofde ik al. Want ook de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is hierop gebaseerd. In CGT gaan we op zoek naar de overtuigingen waar je last van hebt en die proberen we dan door middel van gesprekken om te zetten in ondersteunende gedachten en met nieuw gedrag te bekrachtigen. Een langzaam en moeizaam proces met weinig blijvend succes.

Volgens Bruce Lipton (celbioloog en auteur van het boek: De biologie van de overtuiging) werken gedachten op een quantum niveau en hebben wij geen idee hoe verandering zich op dit niveau voltrekt. Ik weet dat ook niet.

Wat ik wel weet en vele anderen met mij is dat PSYCH-K® werkt. En dat weet ik omdat ik deze ervaring keer op keer heb gehad. En iedere keer voelde ik meer ontspanning in mijn lijf en kramp verdwijnen. Ik werd minder defensief en vrolijker. Ik ging weer dromen over wat ik met mijn leven wilde doen en dat ben ik nu ook daadwerkelijk aan het doen.

Soms hoor ik mensen zeggen, ja maar als het zo makkelijk zou zijn, waarom lijd ik dan al 40 jaar aan een depressie? We hebben overtuigingen over veranderen en hoe veranderen gaat. Mijn stelling is dat we niet begrepen hebben hoe veranderen op onderbewust niveau gaat. We hebben gedachten als: “Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden”, “voor niets gaat de zon op”, “het leven is moeilijk en complex”. Dit zijn slechts overtuigingen. En als ze je niet bevallen kan je ze veranderen in: “Veranderen is eenvoudig en makkelijk voor mij”, Mijn leven is makkelijk en eenvoudig”.

Het is belangrijk om fijne ondersteunende overtuigingen te geloven. Als je denkt dat je er niet toe doet, niets waardevols bij te dragen hebt, niemand op jou zit te wachten, sterker nog, dat je de ander slechts tot last bent (typische depressieve overtuigingen), dan zet je een andere apotheek in je lichaam aan dan als je denkt “ik doe er toe”, “ik ben waardevol”, “ik leid een zinvol leven”. Onderzoek heeft laten zien dat mensen met een positieve kijk op zichzelf, de ander en de wereld, langer leven en gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen. En met PSYCH-K® kan jij verandering brengen in jouw onderbewuste overtuigingen. Neem de regie!

Deel deze blogpost

Go to Top