Home / PSYCH-K® Blog / Is PSYCH-K® onzin?

Is PSYCH-K® onzin?

16 oktober 2023

Is PSYCH-K® onzin? Dat is vaak de eerste vraag die opkomt als je PSYCH-K® intypt op google. Daarnaast was het ook mijn eerste gedachte toen ik er voor het eerst over hoorde. En toch was ik nieuwsgierig … Stel je voor dat het werkt …

In dit artikel deelt Paula haar kennismaking met PSYCH-K®. Ben je geïnteresseerd in de PSYCH-K® verhalen van anderen? Lees ook PSYCH-K® ervaringen.

Hoe ik in aanraking kwam met PSYCH-K®

Ik werkte al geruime tijd als arbeids- en gezondheidspsycholoog. Toen ik na zes sessies de hulpvraag van mijn cliënt niet kon oplossen, voelde ik me als psycholoog tekortschieten. Die avond deelde ik mijn zorgen met een Zweedse vriendin over mijn professionele uitdagingen en mijn gevoelde gebrek aan competentie.

Ze raadde me aan Bruce Lipton te raadplegen, bekend van zijn boek ‘De Biologie van de Overtuiging’. Ik was bekend met zijn werk en vond het erg inspirerend. Ik besloot te onderzoeken wat PSYCH-K® inhield en stuitte op iets onwaarschijnlijks: dat je in 5 min een diepgewortelde belemmerende overtuiging zou kunnen transformeren in een ondersteunende overtuiging.

Met mijn solide wetenschappelijke achtergrond was ik sceptisch. Toch begon ik te twijfelen dankzij Bruce Lipton’s geloof in dit proces. Uiteindelijk besloot ik de PSYCH-K® Basis Workshop te volgen op basis van zijn aanbeveling.

Mijn Ervaring met PSYCH-K®

Na de eerste dag van de workshop wist ik het zeker: als psychologen hebben we niet begrepen hoe het veranderen van gedachten echt werkt. We zijn gewend om in het verleden te roeren, veel tranen te laten vloeien, en ons te richten op het verkrijgen van inzicht in wat er fout gaat. Tegenwoordig besef ik juist dat alles wat je aandacht geeft groeit. Probeer maar eens niet aan een roze olifant te denken – ik wed dat je nu juist aan een roze olifant denkt. Dus, als je te veel blijft graven in het verleden, zullen de nare gevoelens alleen maar groeien, en dat werkt averechts. Je wilt je richten op wat je wél wilt, precies zoals we dat bij PSYCH-K® doen.

Hoe PSYCH-K® precies werkt, is nog niet volledig bekend. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, en velen met mij, is dat PSYCH-K® werkt. Dit heb ik herhaaldelijk ervaren, zowel bij mezelf als in mijn praktijk. Ik merkte dat de spanning steeds minder werd. Ik werd minder defensief en voelde me vrolijker. Ik begon weer te dromen over wat ik met mijn leven wilde doen, en dat ben ik nu ook daadwerkelijk aan het doen.

Soms hoor ik mensen zeggen: “Maar als het zo eenvoudig was, waarom lijd ik dan al 40 jaar aan een depressie?” We hebben bepaalde overtuigingen over verandering en hoe deze tot stand komt. Mijn overtuiging is dat we niet volledig begrepen hebben hoe verandering op het onderbewuste niveau werkt. We hebben gedachten als: “Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden”, “voor niets gaat de zon op”, “het leven is moeilijk en complex”. Dit zijn slechts overtuigingen. Als ze je niet bevallen, kun je ze veranderen in: “Veranderen is eenvoudig en makkelijk voor mij”, “Mijn leven is makkelijk en eenvoudig”.

Het is cruciaal om ondersteunende en positieve overtuigingen te omarmen. Als je gelooft dat je er niet toe doet, geen waarde hebt, niemand op je zit te wachten, sterker nog, dat je anderen slechts tot last bent (typische depressieve overtuigingen), dan activeer je een andere chemie in je lichaam dan wanneer je denkt: “Ik doe ertoe”, “Ik heb waarde”, “Ik leid een betekenisvol leven”. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een positieve kijk op zichzelf, anderen en de wereld, langer leven en gelukkiger zijn dan mensen die dat niet hebben. Met PSYCH-K® kun jij verandering brengen in je onderbewuste overtuigingen. [Psy] is geen onzin. Neem de regie over je gedachten en gevoelens!

Meer informatie over PSYCH-K®

Je kunt meer lezen over PSYCH-K® op de pagina, wat is PSYCH-K®?, in mijn gratis e-boek, of in mijn boek met voorwoord van Bruce Lipton ‘Neem de regie over jezelf … en maak je dromen waar met PSYCH-K®.’ PSYCH-K® wordt in-persoon gegeven voor mensen die hun innerlijke omgeving willen transformeren. Lees hier meer over de Basis Workshop PSYCH-K®.

Deel deze blogpost

Go to Top