Home / PSYCH-K® Oefeningen / Hoe vind ik mijn Doelovertuigingen?

Hoe vind ik mijn Doelovertuigingen?

12 februari 2022

Zoeken naar het doel

Ik heb samen met andere Facilitatoren een reeks oefeningen ontwikkeld ter inspiratie om je te helpen Doelovertuigingen te vinden. De oefeningen zijn zeer gevarieerd. Zo kan het bestaan uit een vragenlijst, een aantal inspirerende principes, een visualisatie (auditief of visueel), of het maken van een tekening.

Deze oefeningen heb ik geschreven in de vorm van blogposts. Ik hoop dat je hier veel aan hebt en ook leuk vindt om te doen. Aan het eind van elke blogpost hebben een aantal Facilitatoren hun Doelovertuigingen gedeeld die ze na het doen van de oefening hebben bedacht. Ik raad je aan om eerst de oefening te doen, waardoor je je eigen associaties de ruimte geeft om vrij te stromen, voordat je naar deze inspiratie gaat kijken. Ook nodig ik je uit om je inspiratie in de vorm van jouw ervaring en Doelovertuigingen onder deze blogpost te zetten, hier hebben andere Facilitatoren weer wat aan. Zo helpen we elkaar om de beste versie van onszelf te leven.

De allerbeste manier om je Doelovertuigingen te vinden staat op blz. 20 van het PSYCH-K® Basis Workshop lespakket. Je gaat in gesprek met jezelf of met je Partner over zaken in je leven die nog niet zo lekker lopen. Je onderzoekt wat je wèl wilt en maakt hier een geïnspireerde Doelovertuiging over. En vergeet niet je actiestappen te doen.

Als je in je eentje bent en geen klankbord hebt om mee te praten vind ik het zelf heel helpend om mezelf op te nemen. Ik praat dan maximaal vijf minuten (of totdat ik mezelf begin te herhalen) over een situatie die ik moeilijk vind. Geef jezelf toestemming om heerlijk vrij associërend uit te komen waar je uitkomt. Wanneer ik dit vervolgens terugluister hoor ik heel veel belemmerende overtuigingen waarvoor ik kan Balansen.

Basisregel voor het terugluisteren:

Ik heb het gezegd, mijn onderbewuste heeft het bedacht, al vindt mijn bewuste geest het nu onzin, gewoon slordige manier van praten, een vergissing. Dus, kijk of hier een Balans in zit, het is tenslotte zo gespiertest. Onthoud: Onze bewuste geest is een stuk verlichter dan ons onderbewuste. Het onderbewuste is tenslotte veelal geprogrammeerd in de eerste 7 levensjaren, daar had je bewuste geest weinig zeggenschap over.

Ook kan je jezelf opnemen terwijl je aan het vertellen bent wat je wèl wilt. Dit helpt om een geïnspireerde Doelovertuiging te maken.

Oproep

Heb je zelf een leuke oefening, waarvan je denkt dat andere Facilitatoren er baat bij kunnen hebben, leg het me voor (info@dewerff.net), we proberen het uit. En als deze bevalt publiceren we de oefening.

Deel deze blogpost

Plaats een reactie

Go to Top