In PSYCH-K® noemen we de begeleider van een PSYCH-K® veranderingsproces een Facilitator en niet een therapeut of een coach. Hier kiezen we voor omdat de Facilitator het veranderingsproces van de cliënt ondersteunt. De werkelijke verandering vindt plaats in en door de cliënt. In de manier waarop we de PSYCH-K® processen uitvoeren en erover praten ondersteunen we dit principe.

Tijdens een PSYCH-K® sessie gaan we aan de slag met het omzetten van belemmerende overtuigingen in ondersteunende overtuigingen. Een sessie eindigt altijd in het benoemen van een of meer kleine actiestappen, om zo doelgericht verandering in het dagelijkse leven te creëren. Sessies kunnen zowel in-persoon als virtueel (via Zoom) worden gedaan.

Workshop of coaching?

Wanneer kies je voor een individueel coachingstraject en wanneer voor een PSYCH-K® Basis Workshop? Dit is een zeer persoonlijke vraag en het antwoord zal van persoon tot persoon dan ook verschillen. Het voordeel van de workshop is dat je onafhankelijk wordt van anderen in jouw groeiproces. Binnen PSYCH-K® vinden we dat zeer belangrijk en we zullen je altijd aanraden om uiteindelijk de Basis Workshop te komen volgen. Het voordeel van een of meerdere coachingsessies is dat je al vertrouwd raakt met de PSYCH-K® processen en dat je de eerste stappen naar verandering kunt nemen. Vaak zien we dat deelnemers van de workshops na verloop van tijd een coachingsessie gebruiken als ze tegen iets specifieks aanlopen dat extra aandacht van een Facilitator nodig heeft.

Dus wat doe je nu eerst? Hieronder een aantal overwegingen die kunnen helpen in jouw beslissingsproces (en voel je vrij om met Martijn of Paula te overleggen):

Heb je nu acute stress, die je verhindert goed te functioneren? Dan is het goed om te kiezen voor een individueel coachingstraject. Het is nodig om jezelf eerst te stabiliseren, voordat je in staat bent iets nieuws op te nemen. Als PSYCH-K® Facilitatoren kunnen wij je hier goed in begeleiden.
Heb je geen idee waarom je zoveel stress hebt? Waarom je steeds weer terugkerende problemen hebt? In dit geval is het beter om samen met een PSYCH-K® Facilitator aan de slag te gaan. De Facilitator helpt jou met zelfreflectie en het formuleren van Doelovertuigingen om jouw onderbewuste te herprogrammeren.
Heb je al van alles gedaan en weet je precies waar je problemen vandaan komen en van welke overtuigingen je last hebt. Dan kan je het beste gelijk doorstromen naar de Basis Workshop. Het leren van de Balansen is eenvoudig en omdat je weet wat je nodig hebt, zul je gemakkelijk de Balansen kunnen toepassen. Het levert jou meeste autonomie op en dat vinden we belangrijk in PSYCH-K®.
We hebben allemaal blinde vlekken. Per definitie kunnen we daar zelf slecht op reflecteren, omdat het zich buiten ons bewustzijn om voltrekt. Hier hebben we een ander nodig als sparringpartner, die ons helpt de angels te vinden. Wil jij aan de slag met jouw blinde vlekken, dan kan je zowel kiezen voor een coachingstraject als de Basis Workshop. Tijdens een 1-op-1 sessie helpt de Facilitator jou met reflecteren; tijdens de workshop ontmoet je veel gelijkgestemden waarmee je een reflectieproces aan kan gaan.

Coaching bij de Werff

Martijn is gecertificeerd PSYCH-K® Facilitator en verantwoordelijk voor coaching bij de Werff. Je kunt hem bellen of mailen voor meer informatie over coaching bij de Werff, het maken van een afspraak voor een coachingsessie en voor een Introductiesessie PSYCH-K®. Martijn faciliteert zowel in-persoon alsook via Zoom.

Paula is naast haar werkzaamheden als instructeur van de PSYCH-K® Workshops beperkt beschikbaar voor individuele sessies en alleen voor mensen die tenminste de PSYCH-K® Basis Workshop hebben gevolgd.

PSYCH-K® Facilitator Martijn Lemmens