PSYCH-K® Coaching

In PSYCH-K® noemen we de begeleider van een PSYCH-K® veranderingsproces een Facilitator en niet een therapeut of een coach. Hier kiezen we voor omdat de Facilitator het veranderingsproces van de cliënt ondersteunt. De werkelijke verandering vindt plaats in en door de cliënt. In de manier waarop we de PSYCH-K® processen uitvoeren en erover praten ondersteunen we dit principe.

Workshop of coaching?

Wanneer kies je voor een individueel coachingstraject en wanneer voor een PSYCH-K® Basis Workshop? Dit is een zeer persoonlijke vraag en het antwoord zal van persoon tot persoon dan ook verschillen. Het voordeel van de workshop is dat je onafhankelijk wordt van anderen in jouw groeiproces. Binnen PSYCH-K® vinden we dat zeer belangrijk en ik zal je altijd aanraden om uiteindelijk de Basis Workshop te komen volgen. En soms is coaching verstandig voordat je de workshop volgt of als je tegen iets specifieks aanloopt dat extra aandacht nodig heeft.

Dus wat doe je nu eerst? Hieronder een aantal overwegingen die kunnen helpen in jouw beslissingsproces:

Heb je nu acute stress, die je verhindert goed te functioneren? Dan is het goed om te kiezen voor een individueel coachingstraject. Het is nodig om jezelf eerst te stabiliseren, voordat je in staat bent iets nieuws op te nemen. Een PSYCH-K® Facilitator kan je hier goed in begeleiden.
Heb je geen idee waarom je zoveel stress hebt? Waarom je steeds weer terugkerende problemen hebt? In dit geval is het beter om samen met een coach (PSYCH-K® Facilitator) aan de slag te gaan. De coach/facilitator helpt jou met zelfreflectie en het formuleren van Doelovertuigingen om jouw onderbewuste te herprogrammeren.
Veel mensen hebben echter vaak al van alles gedaan voordat ze bij mij terecht komen. Hierdoor weten ze precies waar hun problemen vandaan komen en van welke overtuigingen ze last hebben. Deze mensen kunnen het beste gelijk doorstromen naar de workshop. Het leren van de Balansen is eenvoudig en ze weten al wat ze nodig hebben. Dit levert de meeste autonomie op en is de goedkopere oplossing…
We hebben allemaal blinde vlekken. Per definitie kunnen we daar zelf slecht op reflecteren, omdat het zich buiten ons bewustzijn om voltrekt. Hier hebben we een ander nodig als sparringpartner, die ons helpt de angels te vinden. In dit geval kan je zowel kiezen voor een coachingstraject of de workshop. De coach helpt vanzelfsprekend met reflecteren; tijdens de workshop ontmoet je veel gelijkgestemden waarmee je een reflectieproces aan kan gaan.

Coaching door Paula

Paula is instructeur van de PSYCH-K® Workshops en beschikbaar voor Facilitatoren voor individuele sessies. Dus voor mensen die tenminste de PSYCH-K® Basis Workshop hebben gevolgd.

Ben jij op zoek naar een PSYCH-K® coach en heb je nog niet de Basis Workshop gevolgd, of zoek je gewoon naar iemand anders, dan kan je terecht bij de mijn Aanbevolen Facilitatoren. Dit zijn professionele Facilitatoren die tenminste drie PSYCH-K® Workshops hebben gevolgd: de Basis Workshop, de Master Facilitation Workshop, en de Advanced Workshop.

Maak een afspraak

Aanbevolen Facilitatoren

Hieronder vind je de lijst van PSYCH-K® Facilitatoren. Ze hebben een diverse achtergrond, zoals lichaamsgericht therapeut, coach, psycholoog, haptonoom, emotief therapeut of kindercoach. Selecteer vooral een Facilitator die bij jou past uit de lijst van Aanbevolen Facilitatoren.

Dit zijn professionals die met PSYCH-K® werken en ten minste de volgende workshops hebben gevolgd: Basis Workshop, Master Facilitation Workshop, en de Advanced Workshop.

Naar de lijst