Bruce Lipton en PSYCH-K®

4 januari 2022

Bruce Lipton, Paula van der Werff, Rob Williams

Dr. Bruce Lipton, celbioloog en oud-docent aan de medische faculteit van de Universiteit van Wisconsin en onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine, is een prominent en wereldwijd vermaard auteur en spreker.

Bruce Lipton is de auteur van het boek “De biologie van de overtuiging”. In dit boek laat Bruce Lipton op overtuigende wijze zien dat het niet onze genen zijn die ons levenslot bepalen. Het is onze omgeving die ervoor zorgt of een bepaald gen wel of niet tot expressie komt. Tot deze omgeving behoren ook onze overtuigingen en emoties. Dr. Bruce Lipton komt tot deze conclusie na uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Professor Lipton toont aan dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen.

De vraag die als vanzelf naar boven komt is: hoe verander je dan je overtuigingen en emoties? Hierop blijft Bruce Lipton vanuit zijn eigen cel onderzoek het antwoord schuldig. Al heeft hij in zijn appendix wel de methode PSYCH-K® opgenomen. Deze methode heeft Bruce Lipton zelf gebruikt om zijn boek De biologie van de overtuiging’ te kunnen schrijven. Hij schrijft hierover in het voorwoord van mijn boek Neem de regie over jezelf … en maak je dromen waar met PSYCH-K®.

In 1990 gaf hij een lezing in Colorado over de manier waarop het bewustzijn onze levenservaringen vormgeeft. Bruce vertelt in deze lezing dat 95% van ons leven wordt bepaald door onze onderbewuste programma’s. Op de vraag hoe je dan deze onderbewuste programma’s kan transformeren bleef hij tot zijn grote spijt het antwoord schuldig.

Toevallig was Rob Williams, de originator van PSYCH-K®, de spreker na hem. En hij begon zijn lezing met de woorden: “Ik zal u laten zien hoe de overtuigingen waarover dr. Lipton sprak, te veranderen zijn.” Het PSYCH-K® proces is een eenvoudige methode die je kunt gebruiken om in 5 minuten je belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Ook kan je met dezelfde methode je waarneming van stress veranderen, zodat mogelijke vastzittende energie weer vrij kan stromen.

Zoals Bruce Lipton zelf zegt veranderde deze lezing zijn leven. In 2004 worstelde Bruce Lipton met het schrijven van zijn boek ‘De biologie van de overtuiging.’ Hij begon driemaal aan het schrijven van het boek en strandde iedere keer. Zijn onderbewustzijn saboteerde zijn bewuste pogingen om een boek te schrijven. Het bleek dat zijn onderbewuste programma bang was om uitgelachen te worden door zijn collega’s en hij niet langer serieus zou worden genomen als wetenschapper. Bruce Lipton herschreef dit programma met behulp van een eenvoudige PSYCH-K® Balans en schreef zijn boek af in een paar maanden. PSYCH-K® is de methode die Bruce Lipton zelf gebruikt om de hemel op aarde te ervaren en ook om vrienden en familieleden te helpen zelf de regie over hun leven te voeren.

Meer over PSYCH-K®

Je kunt meer lezen over PSYCH-K® op de pagina: Wat is PSYCH-K®, in mijn boek: Neem de regie over jezelf en ook in mijn gratis e-boek: Wat is PSYCH-K®? Voor PSYCH-K® bestaan er zowel een online workshop als in-persoon workshops voor mensen die hun innerlijke omgeving willen transformeren, zodat hun innerlijke apotheek plezier en vreugde geeft, zorgt voor een goed immuunsysteem en cognitieve helderheid.

Deel deze blogpost

Go to Top