Home / PSYCH-K® Blog / De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

De biologie van de overtuiging van Bruce Lipton

25 september 2023

Bruce Lipton, Paula van der Werff, Rob Williams

Dr. Bruce Lipton is celbioloog en oud-docent aan de medische faculteit van de Universiteit van Wisconsin. Tevens werkte hij als onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine. Verder is hij een prominent en wereldwijd vermaard auteur en spreker.

Boek: De biologie van de overtuiging

Bruce Lipton is de auteur van het boek “De biologie van de overtuiging”. In dit boek laat Bruce Lipton op overtuigende wijze zien dat het niet onze genen maar onze omgeving is die ervoor zorgt of een bepaald gen wel of niet tot expressie komt. Tot deze omgeving behoren ook onze overtuigingen en emoties. Dr. Bruce Lipton komt tot deze conclusie na uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Professor Lipton toont aan dat overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteit op genetisch niveau beïnvloeden. Ze kunnen zelfs onze genetische code veranderen.”

Wie leeft jouw leven? Jij of je onderbewuste programma’s?

In 1990 gaf hij een lezing in Colorado over de manier waarop het bewustzijn onze levenservaringen vormgeeft. Bruce vertelt in deze lezing dat 95% van ons leven wordt bepaald door onze onderbewuste programma’s. Op de vraag hoe je dan deze onderbewuste programma’s kan transformeren bleef hij, tot zijn grote spijt, het antwoord schuldig.

Toevallig was Rob Williams, de originator van PSYCH-K®, de spreker na hem. En hij begon zijn lezing met de woorden: “Ik zal u laten zien hoe de overtuigingen waarover dr. Lipton sprak, te veranderen zijn.” Het PSYCH-K® proces is een eenvoudige methode die je kunt gebruiken om in 5 minuten je belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Ook kan je met dezelfde methode je waarneming van stress veranderen, zodat mogelijke vastzittende energie weer vrij kan stromen.

Zoals Bruce Lipton zelf zegt veranderde deze lezing zijn leven. In 2004 worstelde Bruce Lipton met het schrijven van zijn boek ‘De biologie van de overtuiging.’ Hij begon driemaal aan het schrijven van het boek en strandde iedere keer. Zijn onderbewustzijn saboteerde zijn bewuste pogingen om een boek te schrijven. Het bleek dat zijn onderbewuste programma bang was om uitgelachen te worden door zijn collega’s. Hij dacht dat hij niet langer serieus zou worden genomen als wetenschapper. Bruce Lipton herschreef dit programma met behulp van een eenvoudige PSYCH-K® Balans en schreef zijn boek af in een paar maanden. In de appendix van zijn boek benoemt hij dan ook de methode PSYCH-K®.  “PSYCH-K® is de methode die Bruce Lipton zelf gebruikt om de hemel op aarde te ervaren. Ook helpt hij vrienden en familieleden om zelf de regie over hun leven te voeren.”

Meer over PSYCH-K®

Je kunt meer lezen over PSYCH-K® op de pagina, wat is PSYCH-K®?, in mijn gratis e-boek, of in mijn boek met voorwoord van Bruce Lipton Neem de regie over jezelf … en maak je dromen waar met PSYCH-K®.  PSYCH-K® wordt in-persoon gegeven voor mensen die hun innerlijke omgeving willen transformeren. Lees hier meer over de Basis Workshop PSYCH-K®.

Deel deze blogpost

Go to Top