Verdiepingsdagen

Haal meer uit jezelf met PSYCH-K – vind je eigen overtuigingen met gemak!

PSYCH-K facilitatoren, die een of meer PSYCH-K workshops hebben gevolgd, zijn zelfstandig in staat de eigen beperkende overtuigingen te veranderen of anderen te faciliteren in de verandering. Dit proces start elke keer weer met de vraag wat nu precies die ondersteunende overtuiging is. Zeker nadat de meest voorliggende overtuigingen zijn getransformeerd, kan er soms iets van een zoektocht ontstaan. De vraag die speelt bij veel facilitatoren is dan ook: hoe vind ik nu de overtuiging die hoort bij een specifieke situatie die getransformeerd mag worden.

Als psycholoog heb ik in de loop der jaren een hele toolkit opgebouwd van verschillende methoden en technieken om op verschillende manieren naar mezelf en anderen te kijken en profielen op te bouwen. Al deze methoden en technieken kunnen worden ingezet voor het vinden van die belangrijke overtuigen, waarna je met het PSYCH-K proces zorgt voor de verandering. Hierbij speelt vanzelfsprekend dat het enerzijds van belang is om ervaring op te doen, maar anderzijds juist ook om meer kennis te verzamelen van die methoden en technieken.

De Werff organiseert verschillende Verdiepings- trainingsdagen, kortweg Verdiepingsdagen, om met nieuwe methoden kennis te maken. Door de dag heen gaan we afwisselend aan de slag met de theorie van de methode en praktische oefeningen. Daarbij werk je vanuit de eigen casuïstiek zodat je zelf zowel met meer kennis, alsook een opgeruimd gevoel naar huis gaat.

Verdiepingsdag: Vergeving gegeven door Nirmala (Nick Verduyn)

Wie heeft zich in dit leven niet gekwetst gevoeld door een vriend, familielid, collega of geliefde? Bijna iedereen.

Iemand oprecht vergeven is hetzelfde als een gevangene vrijlaten. En wie is die gevangene? Dat ben jij. Wrok houdt je namelijk emotioneel verbonden aan een pijnlijke ervaring uit het verleden. Het beschadigt je relaties, vreet aan je energie, haalt je snel uit je balans en heeft negatieve effecten op je gezondheid.

Vergeving is bevrijdend. Het is een van de mooiste cadeaus die je jezelf kan geven.

Het vergevingsproces wat op deze dag wordt aangeboden is een combinatie van PSYCH-K en het vergevingsproces dat gegeven zal worden door Nirmala, oprichter van Nivista. Het vergevingsproces is een krachtig middel om te groeien in compassie, emotionele volwassenheid, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Het proces van vergeving leert je om je angsten en gevoelens van wrok los te laten, vrede in jezelf te vinden en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Dit zal je helpen krachtiger in het leven te staan en zo vooruitgang te boeken in je leven. Uiteindelijk gaat vergeving over hoe je je bewustzijn kan verhogen om zo betere keuzes te maken.

Op deze verdiepingsdag leer je:

  • Ontdekken welke subtiele overtuigingen en vaak onbekende redenen er zijn achter je gevoelens van wrok.
  • Het verkrijgen van een duidelijk beeld hoe, waar en waarom wrok jouw leven op een negatieve manier beinvloed.
  • Begrijpen welke levenslessen er achter je pijn zit en wat die jou proberen te vertellen
  • Je houding transformeren op een manier die jou helpt op een positieve manier om te gaan met negatieve mensen
  • Meer empathie en kompassie te ontwikkelen naar diegenen die jou pijn hebben gedaan

En meer.

Vergeving is het loslaten van de verbitterdheid waar je recht op hebt en het op een vriendelijkere manier behandelen van de persoon die je pijn heeft gedaan, vriendelijker dan waar degene recht op heeft. (Robert Enright)

De vergevingsdag wordt gefaciliteerd door: Nirmala (Nick Verduyn), oprichter van Nivista, een onderneming die zich bezighoudt met het faciliteren van workshops, online cursussen en spirituele zelfontwikkeling voor individuen en organisaties. Hij is een monnik in de Bhakti Yoga traditie en volgt de voetsporen van zijn leraar Martin Hausner (Mahatma), die oprichter van Sattva het vergevings proces is.

Praktische invulling
Datum: 24 maart 2018
Tijd: 09.30 – 16.30
Locatie: Leiden of Leiderdorp
Investering: € 79,- incl. btw
Deelnemers: maximaal 20

Direct inschrijven

* Verplicht / required

Kies een verdiepingsdag van uw voorkeur
Adresgegevens
Overige informatie